Mitropolia Basarabiei (Patriarhia Română) își îndeamnă clericii și credincioșii să se roage pentru ploaie și izbăvire de secetă

  • 24 Aprilie 2020 09:18
Mitropolia Basarabiei (Patriarhia Română) își îndeamnă clericii și credincioșii să se roage pentru ploaie și izbăvire de secetă

Mitropolia Basarabiei (Patriarhia Română) își îndeamnă clericii și credincioșii să se roage pentru ploaie și izbăvire de secetă.

Într-o circulară emisă de Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, se spune că „ținând cont de faptul că sfera alimentară este foarte afectată în această perioadă, iar cerul și-a închis porțile și există un pericol foarte mare de secetă, îndemnăm pe toți clericii sfintei Noastre mitropolii ca, începând cu ziua de 24 aprilie 2020 (Izvorul Tămăduirii), la toate Sfintele Liturghii, pe lângă cererile speciale de la ectenii, să fie adăugate și cereri pentru a chema mila lui Dumnezeu și a dărui pământului Ploaie”.

„ Ne aflăm, cu toții, într-o perioadă în care suntem marcați de prezența pericolului Covid–19 printre noi. Acest virus și-a pus amprenta, mai mult sau mai puțin, în viața fiecăruia dintre noi. Suntem convinși că acest virus va trece, însă, de această dată îngrijorarea Noastră este marcată de pământul însetat, pe care avem datoria de a-l face roditor. /…/ Adăparea pământului cu ape ar diminua semnificativ efectele negative ale epidemiei care a cuprins țara noastră”, se mai arată în circular semnată de ÎPS Petru.

În Patriarhia Română, inclusiv în Mitropolia Basarabiei, ca și în alte Biserici Ortodoxe, de mai multe săptămâni, se fac rugăciuni și pentru izbăvirea de epidemia de Covid-19.

Sursa:mitropoliabasarabiei.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău