Episcopia Basarabiei de Sud (Mitropolia Basarabiei) donează spitalului din Cahul 20 000 lei

  • 02 Aprilie 2020 08:31
Episcopia Basarabiei de Sud (Mitropolia Basarabiei) donează spitalului din Cahul 20 000 lei

PreaSfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, cheamă "toată suflarea creștinească din Episcopie să fie solidară și să se implice în prevenirea și tratarea persoanelor" afectate de COVID-19, "prin respectarea regulilor impuse de instituțiile statului, dar și prin ajutorarea concretă a instituțiilor și persoanelor aflate în dificultate", scrie Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud, intr-o postare pe Facebook.

"În acest context, încă de la începutul stării de criză și a declarării stării de urgență în Republica Moldova, Episcopul Basarabiei de Sud a îndrumat preoții din parohii să sprijine persoanele aflate în dificultate, să conlucreze cu autoritățile locale (primării, poliție, medici de familie, școală etc.) pentru a preveni extinderea pandemiei, să informeze corect credincioșii și cetățenii despre efectele acestui virus, aducându-le la cunoștință obligativitatea respectării regulilor stabilite de autorități pentru binele comun. Astfel, materialele informative primite din partea autorităților statului au fost afișate la intrarea în lăcașele de cult și în spațiile adiacente.

Totodată, Preasfințitul Veniamin a îndemnat preoții și credincioșii la rugăciune și pocăință, dar și la solidaritate și dragoste față de aproapele, aducându-le aminte cuvintele Mântuitorului: flămând am fost și mi-ați dat să mănânc, însetat și mi-ați dat să beau, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și ați venit la Mine (Matei 25, 34-40). Prin gestul nostru de ajutorare a persoanelor vârstnice, a persoanelor bolnave și a familiilor lipsite de provizii în aceste zile, noi facem simțită prezența Mântuitorului Hristos în viețile semenilor noștri.

În acest sens, analizând situația dificilă din zona de Sud, în pofida faptului că bisericile din Episcopia Basarabiei de Sud se confruntă cu multe lipsuri, având diverse proiecte în derulare, Episcopia Basarabiei de Sud a făcut o donație de 20.000 lei Spitalului Raional din municipiul Cahul, unde, actualmente, se tratează persoane infectate cu acest virus.

Menționăm că în majoritatea parohiilor preoții au făcut pachete alimentare și împreună cu voluntarii au dus la casele credincioșilor aflați în dificultate alimente și alte bunuri de strictă necesitate pentru a ușura povara restricțiilor și a încuraja persoanele singure, bolnave și lipsite de ajutor. Un gest aparte l-a făcut Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din orașul Leova, Protopopiatul Cantemir, care a donat Primăriei 50 de costume speciale pentru dotarea personalului aflat în activități de combatere a virusului.

Ne rugăm lui Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care lucrează cu multă dăruire pentru salvarea vieții semenilor, pentru medicii care sunt în prima linie și familiile lor, pentru autoritățile centrale și locale care conlucrează pentru prevenirea extinderii pandemiei, dar și pentru toți cei aflați în suferință pentru ca să afle alinare și vindecare grabnică, îndemnându-i pe toți să dea dovadă de înțelepciune, credință și încredere în puterea și lucrarea lui Dumnezeu", se mai spune în postare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău