Mitropolia Basarabiei a beneficiat în acest an de sprijin financiar oferit de Guvernul României pentru mai multe proiecte: „Dublă integrare prin cooperare și informare”

  • 06 Septembrie 2023 14:30
Mitropolia Basarabiei a  beneficiat în acest an de sprijin financiar oferit de Guvernul României pentru mai multe proiecte:  „Dublă integrare prin cooperare și informare”

Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a beneficiat în acest an de sprijin financiar oferit de Guvernul României care a permis renovarea sediului său administrativ și dotarea Departamentului Media cu laptopuri, camere video și sisteme audio.

Informațiile au fost prezentate astăzi într-o conferință de presă de către preotul Constantin Olariu din cadrul Mitropoliei Basarabiei care a mulțumit statului român pentru ajutorul constant oferit:

„Guvernul României finanțează programele Mitropoliei Basarabiei prin secretariatul de stat pentru Culte și prin Departamentul pentru relația cu Rep. Moldova. În cadrul Mitropoliei Basarabiei programele din anul 2023 cuprind renovarea și dotarea cu echipament și mobilier a sediului administrativ al Mitropoliei Basarabiei, dezvoltarea Departamentului media și comunicare a Mitropoliei Basarabiei, pictura în stil bizantin și un program de educație muzicală. Așadar, în cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului din cadrul Mitropoliei Basarabei s-a depus și s-a semnat contractul de finanțare cu privire la dezvoltarea Departamentului Media, al Mitropoliei și anume prin dotarea cu echipamente tehnice ca: laptopuri, aparate de fotografiat, aparate video, sisteme audio, sisteme de transmisiune live a slujbelor și evenimentelor desfășurate de Mitropolia Basarabiei și încadrarea pe o perioadă determinată a unor persoane care să se ocupe de problemele tehnice. Departamentul Media al Mitropoliei trebuia să fie îmbunătățit și trebuia să fie dotat corespunzător cu un echipament pe măsură, iar aici Departamentul pentru relația cu Rep. Moldova a intervenit și a oferit ajutorul și suportul său”, a declarat preotul Constantin Olariu.

Proiectele de renovare și dotare cu echipamente a Mitropoliei Basarabiei în anul 2023, au fost realizate prin intermediul programului „Dublă integrare prin cooperare și informare” cu finanțarea Departamentului pentru Relația cu Rep. Moldova din cadrul Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău