Mitropolia Basarabiei: „Înfrățirea dintre Protopopiatele din Pașcani și Hâncești reprezintă un pas către unitatea pastorală a clericilor români de pe ambele maluri ale Prutului”

  • 29 Februarie 11:15
Mitropolia Basarabiei: „Înfrățirea dintre Protopopiatele din Pașcani și Hâncești reprezintă un pas către unitatea pastorală a clericilor români de pe ambele maluri ale Prutului”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, și a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a avut loc luni, 26 februarie, un moment semnificativ în viața ecleziastică, o înfrățire între Protopopiatul Hîncești (Mitropolia Basarabiei) și Protopopiatul Pașcani (Mitropolia Moldovei și Bucovinei), precizează un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.

Actul semnat deschide noi perspective pentru intensificarea relațiilor între preoți și credincioși, facilitând rugăciunea și colaborarea în diverse activități misionare, sociale și pastorale. De asemenea, se planifică organizarea de pelerinaje la obiective religioase și mănăstirile din cele două țări, punând în valoare bogăția duhovnicească a regiunii Moldovei Mari.

Printre inițiativele propuse se numără tabere, întâlniri cu tinerii din parohii, conferințe, schimburi de experiență și seri duhovnicești. Dezbaterile în cadrul meselor rotunde vor aborda subiecte de natură misionară și pastorală, incluzând invitați precum preoți din zona respectivă, oficialități locale, intelectuali și misionari laici.

Părintele Gheorghe Muraru, Protopop de Pașcani, a subliniat importanța acestui moment: „Această zi marchează un moment de bucurie pentru preoții din Protopopiatul Pașcani, deoarece reprezintă o oportunitate. În primul rând, avem ocazia să ne cunoaștem mai bine, să aflăm care sunt bucuriile și necazurile fraților noștri, să îi înțelegem și să vedem unde putem fi de ajutor.

Apoi, conform îndemnului creștin „Dăruind, vei dobândi!”, atunci când avem inima deschisă spre cel de lângă noi, și noi primim la rândul nostru mult folos sufletesc. Ne dorim să îi încurajăm pe preoții noștri să organizeze pelerinaje în Moldova, să dezvolte împreună cu preoții basarabeni relații de prietenie și proiecte misionare culturale și duhovnicești.”, precizează comunicatul.

Citiți și: Înfrățire a Protopopiatelor Pașcani, județul Iași, și Hâncești din Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău