Miting de protest, numit Adunarea generală, la Orhei față de închiderea parcului de distracții „OrheiLand”

  • 05 Iulie 2020 14:05
Miting de protest, numit Adunarea generală, la Orhei față de închiderea parcului de distracții „OrheiLand”

Un miting de protest, numit Adunarea generală a locuitorilor orașului Orhei, a fost convocat duminică în această localitate, la inițiativa reprezentanților Partidului ȘOR.

Manifestația a avut loc pe teritoriul parcului de distracții OheiLand, închis la solicitarea autorităților, în cadrul acțiunilor întreprinse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Protestatarii au cerut redeschiderea acestui parc de distracții, iar vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber, a acuzat autoritățile de la Chișinău de atitudine discriminatorie în raport cu locuitorii Orheiului.
 
Într-o intervenție live pe facebook în care a îndemnat locuitorii Orheiului să iasă la protest, Marina Tauber a spus că OrheiLand ar fi fost închis "abuziv și ilegal" și că acest “act josnic” nu ar fi altceva decât o răzbunare politică pe liderul partidului, Ilan Șor. „Vom discuta despre soarta „OrheiLand-ului”, a Orheiului, despre soarta țării noastre și vom lua decizii importante. Vom decide ce facem mai departe cu „OrheiLand-ul” – ne supunem mofturilor lui Dodon sau vom lupta pentru el (OrheiLand – n.r.)”, a declarat Marina Tauber, precizând că acest parc de distracții ar putea stala baza unei „victoriei foarte mari”.
 
Autoritățile nu au comentat deocamdată declarațiile Marinei Tauber. Acum o săptămână, poliția a intervenit la OrheiLand pentru a opri activitatea acestui parc de distrații, invocând motive sanitare. În cadrul minitingului din 5 iulie, toate unitățile parcului au redeschise, în pofida interdicției aplicate de forțele de ordine, iar protestatarii au cerut poliției să permită accesul copiilor la ele.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău