Miss America a fost încoronată fără să fi defilat în costum de baie

  • 11 Septembrie 2018 16:35
Miss America a fost încoronată fără să fi defilat în costum de baie

Nia Franklin a fost încoronată 'Miss America', cel de-al patrulea titlu pentru statul New York în șase ani, fiind prima care a obținut acest titlu - în 28 de ani de concurs - fără să fie nevoită să defileze în costum de baie, lucru pentru care și-a exprimat mulțumirea, relatează marți EFE.

După ce a fost eliminată această cerință, participantele sunt supuse unei serii de întrebări care permit juriului să evalueze concurentele dincolo de atributele lor fizice.

Tânăra afro-americană consideră că schimbarea acestei politici a concursului este 'un lucru genial' care va atrage mai multe tinere să se înscrie la acest concurs, mărturisind faptul că, nefiind obligată să defileze în costum de baie, a putut să 'mănânce puțin mai mult'.

În iunie anul acesta organizatorii concursului Miss America au eliminat defilarea în costum de baie în actualul mandat al președintei Gretchen Carlson, care a preluat conducerea în ianuarie.

Gretchen Carlson, Miss America 1989 și fost reporter la televiziunea Fox, l-a denunțat în urmă cu doi ani pentru hărțuire sexuală pe președintele de atunci al postului, Roger Alies. 

Nia Franklin, care s-a născut în Carolina de Nord dar locuiește la New York și are un mare talent de compozitoare, și-a demonstrat și abilitățile de cântăreață de operă, interpretând un fragment din La Boheme, de Puccini, în cadrul concursului desfășurat duminică 9 septembrie în Atlantic City.

Tânăra a mărturisit că participarea la concurs a ajutat-o să-și plătească studiile universitare după ce tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer și i-a donat celule-sușă pentru tratament. Pe lângă coroana pe care o va deține timp de un an, ea a câștigat un premiu de 50.000 de dolari sub formă de bursă.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău