Misiunea Socială “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a strâns 37.000 MDL pentru persoanele afectate de coronavirus

  • 12 Mai 2020 08:38
Misiunea  Socială “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a strâns 37.000 MDL pentru persoanele afectate de coronavirus

De la inaugurarea platformei dedicate limitării efectelor pandemiei, Misiunea Diaconia a reușit să strâng o sumă considerabilă care va fi investită în proiecte filantropice destinate persoanelor afectate de Covid-19, scrie basilica.ro

„În aceste două săptămâni, pe platforma Covid19, au fost colectați circa 37.000 lei moldovenești, ceea ce reprezintă alte 185 de pachete alimentare pentru oamenii aflați în izolare”, au declarat reprezentanții Misiunii Diaconia.

Până în prezent, Misiunea Diaconia a distribuit peste 2.000 de pachete cu alimente, săptămâna trecută fiind reluată distribuția la domiciliu a prânzurilor calde pentru beneficiarii imobilizați la pat.

Pe lângă acțiunile filantropice, Misiunea Diaconia organizează și diferite acțiuni educaționale pentru copiii aflați în atenția centrele comunitare din subordine.

Astfel, datorită voluntarilor Diaconia, copiii din Coșcalia continuă să se joace și să învețe pe timp de pandemie.

„Zilnic la Centrul din Coșcalia veneau în jur de 20-21 de copii. Mulți dintre ei din familii nevoiașe sau aflați în grija buneilor. Aici găseau prieteni,  jocuri, își puteau pregăti temele pentru acasă. Era un fel de obișnuință: de la școală să vină la Centru”, a declarat Nadia Tcaciov, coordonator local al centrului.

„Acum fac activități cu 13 copii din sat, prin Skype sau Facebook. Ceilalți nu au acces la internet. Printre ei, 2 sunt plecați cu familiile peste hotare, dar continuă să se joace și să învețe cu noi. Cele 2 ore acum pot fi seara sau dimineața, nu neapărat cu toți împreună, dar având aceleași tematici de activități”.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei și membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale.

Sursa:basilica.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău