Misiunea socială a Mitropiliei Basarabiei, ”Diaconia”

  • 22 Noiembrie 2012 14:33
Misiunea socială a Mitropiliei Basarabiei, ”Diaconia”

La peste un deceniu de activitate, Misiunea socială a Mitropiliei Basarabiei, ”Diaconia”, a ajutat mii de oameni din Republica Moldova, aflați în dificultate, sprijinindu-i să treacă peste greutățile vieții.

Cantine sociale, asistență pentru copiii ieșiți din sitemul rezidențial și pentru mamele minore, prevenirea violenței domestice și a traficului de persoane, sunt servicii sociale care se regăsec în programele derulate de Misiunea ”Diaconia”. 

Rezultatele înregistrate pe parcursul a 11 ani de activitate a Misiunii Sociale  ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei au fost discutate în cadrul unei conferințe, organizate împreună cu reprezentanții mediului academic de la Chișinău.

Câteva servicii oferite de Misiunea Sociale ”Diaconia” sunt apreciate în mod deosebit de reprezentanții mediului academic de la Chișinău, a menționat Tatiana Gribincea, lector la Universitatea Liberă Internațională.

Potrivit secretarului Mitropoliei Basarabiei, preotul Ioan Cosoi, ”Diaconia” a inițiat peste 20 de proiecte sociale, în parohiile Mitropoliei.

La Orhei funcționează un Centru Social, care oferă o serie de servicii. Este vorba despre un apartament social pentru câteva tinere care ieșite din casele de copii, servicii de ajutor pentru bătrânii singuri și asistență didactică pentru copiii ai căror părinți muncesc peste hotare. Preotul paroh din localitate, Sergiu Aga, se arată optimist că aceste servicii ar putea fi extinse la nivel național.

Misiunea  socială ”Diaconia, a fost înființată în 2001, fiind înregistrată inițial ca organizație non-guvernamentală, pentru că Mitropolia Basarbiei nu era recunoscută oficial. Aceasta a deschis până în prezent 6 cantine sociale, 7 centre sociale pentru copii, câteva spălătorii și un centru maternal pentru tinere mame aflate în dificultate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău