Misiunea FMI vine să evalueze realizarea programului cu Republica Moldova

  • 28 Februarie 08:00
Misiunea FMI vine să evalueze realizarea programului cu Republica Moldova

În perioada 1 – 14 martie, o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va purta discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova în contextul celei de-a treia evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), notează IPN citând o declarație de presă a Reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Experții FMI vor discuta evoluțiile macroeconomice recente, vor evalua perspectivele și riscurile pentru economie și se vor informa despre progresul atins în implementarea acțiunilor convenite în cadrul programului susținut de FMI.

Programul autorităților moldovenești, susținut de FMI, are o durată de 40 luni și a fost aprobat la 21 decembrie 2021. În luna mai 2022 a fost majorat volumul total de creditare la circa 826 milioane de dolari S.U.A. (594,3 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), din care 287,2 milioane de dolari S.U.A. (206,6 milioane de DST) au fost deja debursate. Finanțarea în baza ECF prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de zece ani, iar finanțarea în baza EFF prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST, un termen de rambursare de zece ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
15
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău