Misiunea FMI și-a încheiat vizita în Republica Moldova

  • 24 Iunie 2013 16:16
Misiunea FMI și-a încheiat vizita în Republica Moldova

Nikolai Gueorguiev a apreciat faptul că în ultimii trei ani, Republica Moldova a înregistrat o creștere cumulativă a economiei de aproximativ 14%, iar în primul trimestru al anului curent de 3,5%.

Sarcinile principale ale Republicii Moldova sunt, în prezent, menținerea stabilității macroeconomice, obținută în ultimul timp, și îmbunătățirea mediului de afaceri pentru atragerea investițiilor și a creării locurilor de muncă bine plătite, a declarat luni, 24 iunie, șeful misiunii FMI care își încheie vizita în Republica Moldova, Nikolai Gueorguiev. 
 
Misiunea a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor. Nikolai Gueorguiev a apreciat faptul că în ultimii trei ani, Republica Moldova a înregistrat o creștere cumulativă a economiei de aproximativ 14%, iar în primul trimestru al anului curent de 3,5%. Totuși, a menționat el, Republica Moldova mai are multe lucrui de făcut.
 
În același timp, vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Mihail Hîncu a declarat că în pofida unor realizări în ultimii ani, salariile și pensiile rămân extrem de mici, o mare partie dintre care sunt sub nivelul minimului de existență. În același timp, persistă fenomenul așa-numitului salariu în plic.
 
Misiunea FMI s-a aflat în vizită în Republica Moldova în perioada 19-24 iunie, timp în care a avut întrevederi cu mai mulți oficiali. Premierul Iurie Leancă a exprimat intenția executivului de a negocia un nou acord cu Fondul Monetar Internațional

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău