Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, și-a început vizita la Chișinău

  • 26 Septembrie 08:50
Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, și-a început vizita la Chișinău

O misiunea a Fondului Monetar International (FMI) se va afla la Chișinău în perioada 25 septembrie – 6 octombrie 2023. Misiunea va purta discuții privitoare la cea de-a patra evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și al solicitării autorităților de a acorda susținere Republicii Moldova în baza noului Mecanism de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF), transmite Ministerul Finanțelor.

Luni, 25 septembrie curent, conducerea Ministerului Finanțelor a avut o întâlnire cu membrii delegației FMI. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte referitoare la situația bugetară, perspectivele la nivel macroeconomic, cooperarea cu FMI în procesul de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova și alte subiecte de interes comun.

Pe perioada vizitei, misiunea FMI va avea un șir de ședințe de lucru cu reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a face analiza evoluțiilor recente și progresul atins în implementarea programului guvernamental.

Misiunea FMI este condusă de către Clara Mira și va fi încheiată la 6 octombrie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,14 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău