Misiunea FMI a discutat la Chișinău bugetul pentru 2019 și implementarea reformelor financiare

  • 20 Septembrie 2018 17:12
Misiunea FMI a discutat la Chișinău bugetul pentru 2019 și implementarea reformelor financiare

O misiune a Fondului Monetar Internațional care și-a încheiat astăzi vizita în Republica Moldova a discutat cu autoritățile de la Chișinău executarea bugetului pentru anul curent și prioritățile pentru bugetul din anul viitor, precum și reformele fiscale votate în această vară de Parlament.

În cadrul vizitei, am discutat cu autoritățile executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019 și implementarea reformelor în sectorul financiar. De asemenea, am discutat și pachetul legislativ ce prevede un șir de inițiative fiscale, amnistia de capital și amnistia fiscală, aprobate recent, inclusiv necesitatea unor măsuri pentru consolidarea guvernanței, îmbunătățirea disciplinei fiscale, asigurarea în continuare a stabilității finanțelor publice și reducerea caracterului regresiv al sistemului fiscal", a declarat șeful misiunii Ruben Atoyan la finalul vizitei.

Misiunea FMI de la Chișinău a precizat anterior că aceasta a fost o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI.

Amintim că Republica Moldova a semnat un program cu FMI, în noiembrie 2016, în valoare de aproape 180 de milioane de dolari.

Anterior, Fondul  Monetar Internațional a criticat legile privind amnistia fiscală, votate de către Parlamentul de la Chișinău, în luna iulie. Potrivit experților FMI, pachetul respectiv de legi nu se aliniază la obiectivele programului susținut de către Fond și vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău