Misiunea ENEMO a monitorizat alegerile din R.Moldova: Au existat unele deficiențe, legate de modificarea Codului electoral

  • 22 Octombrie 2019 11:47
Misiunea ENEMO a monitorizat alegerile din R.Moldova: Au existat unele deficiențe, legate de modificarea Codului electoral

Alegerile locale generale din Republica Moldova s-au desfășurat, într-o atmosferă calmă și competitivă, dar au existat și unele deficiențe, legate de modificarea Codului electoral cu puțin timp înainte de scrutin și de condițiile prea dure pentru înregistrarea candidaților independenți, a constatat Misiunea Internațională a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care a monitorizat procesul.

Modificarea cadrului legal cu aproape două luni înainte de alegeri nu este o practică recomandată, deoarece afectează negativ stabilitatea scrutinului”, potrivit șefului Misiunii, Dritan Taulla. Totuși, el a menționat că modificările respective sunt, în general, pozitive.

Cerințele excesive din lege pentru înregistrarea candidaților independenți sunt în contradicție cu standardele internaționale și ar putea afecta principiul egalității de șanse”, potrivit Misiunii ENEMO.

Și ziua alegerilor a fost în general calmă și liniștită, iar încălcările înregistrate nu sunt în măsură să afecteze rezultatul votului, susține Misiunea ENEMO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău