Mișcarea UNIREA condamnă primirea lui Krasnoselski la reședința de la Condrița

  • 28 Iulie 2020 15:45
 Mișcarea UNIREA condamnă primirea lui Krasnoselski la reședința de la Condrița

Mișcarea Politică UNIREA condamnă primirea, la reședința prezidențială de la Condrița, a liderului regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Reprezentanții mișcării solicită convocarea Parlamentului, suspendarea din funcție și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon „pentru înaltă trădare de stat”.

„Pentru prima dată, după 1990, este comis un asemenea act de sfidare completă a independenței și suveranității Republicii Moldova, a statalității însăși, atât de mult „apărată” de stânga pro-rusă”, menționează mișcarea politică într-un comunicat de presă, citat de IPN.


„După ce, la ordinul lui Dodon, MAI și-a bătut joc de veteranii războiului de la Nistru, târându-i cu fața pe asfalt, astăzi același Dodon recidivează, călcând în picioare Constituția și toate actele normative naționale și internaționale cu privire la regimul neconstituțional de la Tiraspol, reprezentanții cărora, identificați pe teritoriul Republicii Moldova, urmează a fi arestați”, se spune în comunicatul mișcării UNIREA.

„Prin aducerea liderului separatist la Chișinău, într-o vizită ca pentru un șef de stat, Dodon a pângărit memoria celor căzuți la război, a scuipat în mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații pe câmpul de luptă în războiul moldo-rus”, se mai spune în comunicat.

Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit Serviciului de presă al Președinției, după întrevederea celor doi, s-a desfășurat ședința în format lărgit a celor două părți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău