Mișcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionst la alegeri

  • 16 Iunie 2020 13:24
Mișcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionst la alegeri

Mișcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionist la alegerile prezidențiale. Dorin Chirtoacă, liderul Partidul Liberal, consideră că sunt cel puțin trei argumente în favoarea candidatului comun:  unioniștii nu vor să dea un vot inutil, mișcarea trebuie să arate că are soluții pentru orice problemă cu care se confruntă țara și, trei, revenirea la demorație și normalitate care, în opinia sa, nu va fi posibilă fara unioniști pentru că votul pro-european este în minoritate, a spus Dorin Chirtoacă, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Dorin Chirtoacă a precizat că la alegerile prezidențiale, pe segmentul de stânga se vor bate Igor Dodon cu Renato Usatâi, pe segmentul de centru-stânga se va bate Adrian Candu cu Pavel Filip, pe segmntul de centru-dreapta se va bate Maia Sandu cu Andrei Năstase. Iar pe segmentul de dreapta „este cazul să ne batem noi între noi unioniștii?, întreabă liderul liberal. „Poate dimpotrivă, să arătăm diferență față de toate celelate segmente electorale și pe segmentul de dreapta să avem un singur candidat, ca să nu mai fie nevoie să ne măsurăm care e mai mare, care e mai tare”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul Partidul Liberal a menționat că a fost luată decizia că în fiecare zi la ora 19.00, începând de azi până duminică, vom fi organizate ședințe publice online despre cum trebuie să se prezinte cei de pe dreapta la alegerile prezidențiale.

Valeriu Munteanu, președinte al Uniunii „Salvați Basarabia”, a declarat că la crearea Mișcării Politice UNIREA, membrii și-au propus ca această entitate să reprezinte toți unioniștii din Republica Moldova și persoane fizice, entități civice, iar în acest sens au fost create platforme necesare pentru ca mișcarea să adune aderenți.

„Am constatat, la aproape jumătate de an de la formarea Mișcării Politice UNIREA și odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, că există totuși în Republica Moldova o altă entitate politică care are aceleași deziderate statutare și programatice ca partidele membre componente ale Mișcării Politice UNIREA, dar nu a dorit până acum să-și conjuge eforturile cu noi”, a menționat Valeriu Munteanu, referindu-se la Partidul Unității Naționale.

Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”, a declarat că unica soluție viabilă pentru unioniști este unitatea „forțelor sănătoase”. „Noi, în loc să ne consolidăm și să devenim o forță și o voce puternică, noi ne măsurăm puterile între noi”, a adăugat acesta.

Din Mișcarea Politică UNIREA fac parte cinci partide: Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Uniunea „Salvați Basarabia”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău