Mișcarea Politică Unirea cere carantină generală în toată R. Moldova. ”Locul de muncă al medicilor a devenit o sursă de infecție”

  • 05 Aprilie 2020 17:29
Mișcarea Politică Unirea cere carantină generală în toată R. Moldova. ”Locul de muncă al medicilor a devenit o sursă de infecție”

Mișcarea Politică Unirea solicită Comisiei pentru Situații Ecepționale să introducă în Republica Moldova carantină generală națională, începând cu data de 6 aprilie 2020, astfel încât toată populația să intre în izolare obligatorie, la domiciliu.

Carantina ar urma să fie introdusă până pe 20 aprilie, cu posibilitatea de prelungire, în cazul continuării creșterii numărului de infectați. În localitățile urbane ar trebui interzisă părăsirea domiciliului, iar în sate – părăsirea domiciliului să fie permisă  pentru prelucrarea loturilor și terenurilor agricole, inclusiv prin mobilizarea altor persoane și a tehnicii agricole, mai susține Mișcarea Unirea, într-un comunicat.

”Aplicarea acestor măsuri va permite ruperea lanțului răspândirii viruslui și a infectărilor zilnice. (...) Aceasta decizie este cu atât mai necesara, cu cât numărul de infectări a ajuns de la 20 de cazuri pe zi, săptămâna trecută, la peste 160 de cazuri pe zi, din totalul de 750 în prezent, dintre care - 200 sunt medici, ceea ce înseamnă că locul de muncă al medicilor a devenit o sursă de infecție. În aceste conditii, este complet lipsită de logica decizia CSE prin care bugetarii, cărora le-a fost acordată o vacanță de o săptămână, sunt chemați de luni, 6 aprilie, la serviciu, în conditiile agravării situației”, se arată în declarția Mișcării Politice Unirea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău