Mișcarea Politică „Unirea” a pichetat clădirea Parlamentului: „Jos bandiții”

  • 09 Iulie 2020 13:08
Mișcarea Politică „Unirea” a pichetat clădirea Parlamentului: „Jos bandiții”

Mișcarea Politică „Unirea” și Asociația „Unirea-ODIP” au pichetat în această dimineață clădirea Parlamentului. Unioniștii au venit cu pancarte pe care scria: „Jos băniții”, „Unirea și punctum”, „Moldova fără bandiți”, transmite IPN.

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a remarcat că societatea a ajuns să vadă un parlament de bandiți, când un deputat din Parlament (Ștefan Gațcan, n.r.) „a fost corupt de unii, după care furat de alții” și astăzi își face apariția fără să-și mai depună demisia în Parlament „pentru a participa în continuare la războaiele dintre hoți”. „Acestor crime trebuie de pus capăt”, consideră liderul liberal.

Președintele Partidului Politic Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a spus că deputatul Gațcan „nu din motive imperative a plecat de la PSRM la Grupul Candu, cel mai probabil sub influența banilor”. „Acesta a fost răpit la modul cel mai criminal din Parlamentul Republicii Moldova și, din câte înțelegem, „nu există” filmări despre cum acesta a fost scos din Parlament, iată cum o crimă acoperă o altă crimă. Acest lucru este fără precedent în Republica Moldova. Or, în ultimii 30 de ani, în fiecare legislatură, 20-30 de deputați plecau de pe lista fracțiunilor unde au fost aleși, dar niciodată, niciunul nu a fost răpit și maltratat”, a adăugat Valeriu Munteanu.

Președinta Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, consideră că ceea ce se întâmplă acum nu este doar tragic, dramatic dar și ridicol. „Râde toată lumea  în ce s-a transformat parlamentul de la Chișinău”. „Republica Moldova, prin forțele politice reprezentate în Parlament, este sfâșiată de o parte a societății reprezentată de forțe politice care vorbesc despre Europa, dar se gândesc și ei la Moscova și o parte care deschis lucrează pentru adversarii intereselor noastre de unitate națională românească și de accedere în spațiul euro-atlantic. Cazul Gațcan a ajuns să fie punctul culminant al batjocorii în Parlamentul Republicii Moldova , dar și din politica moldovenească”, a spus politiciana.

Vlad Bilețchi, lider al Asociației UNIREA-ODIP, a menționat că „asistăm la niște reglări de conturi dintre clanurile oligarhice care nu au reușit să se împartă în iunie 2019, prin intermediul „pungilor cu calendare” și acum încearcă să se războiască prin cumpărarea, șantajarea, furtul de deputați”. Potrivit lui, acest lucru îl avantajează atât pe Igor Dodon, care se poate victimiza pe fundal de campanie electorală, cât și pe Vlad Plahotniuc. „Noi trebuie să spunem stop acestui traseism politic, noi trebuie să spunem stop acestor clanuri oligarhice și partide banditești care nu reprezintă și nu au reprezentat niciodată interesele Republicii Moldova”, a adăugat Vlad Bilețchi.

După ultimele trei ședințe eșuate, unde nu a fost cvorum, astăzi în Parlament s-a prezentat deputatul PSRM Ștefan Gațcan, iar cvorumul a fost asigurat. Premierul Ion Chicu a prezentat plenului proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău