Mișcarea „Forța Veteranilor” cere acces gratuit la sistemul de sănătate pentru foștii combatanți care au luptat pentru independența R. Moldova

  • 17 Septembrie 2020 15:24
Mișcarea „Forța Veteranilor” cere acces gratuit la sistemul de sănătate pentru foștii combatanți care au luptat pentru independența R. Moldova

Acum nouă luni, veteranii i-au înaintat actualei guvernări un pachet de revendicări sociale pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, a amintit fostul combatant Constantin Covrig într-o conferință de presă la IPN.

 

Procesul a fost însă tergiversat, iar singura revendicare acceptată, care se referă la acoperirea de către stat a cheltuielilor pentru asigurarea medicală obligatorie a veteranilor, a fost votată de Parlament, dar legea nu a fost promulgată fiind remisă spre reexaminare deputaților. Constantin Covrig:

Veteranii au calificat atitudinea autorităților drept o batjocură față de ei și au cerut demisia actualei guvernări. Ei au anunțat că vor monitoriza alegerile prezidențiale din noiembrie și nu vor admite încălcări.

Recent, și Asociația „Tiras-Tighina 1992” a cerut acordarea prin lege a poliției medicale pentru veteranii care nu sunt încadrați în câmpul muncii din motive de sănătate și cei care nu beneficiază de pensii.

Amintim că veteranii de război au organizat în această vară proteste de amploare în centrul Chișinăului cerând mai multe facilități sociale, inclusiv asigurare medicală gratuită pentru veteranii.

Legea privind asigurarea medicală a tuturor veteranilor, votată în două lecturi, a fost remisă spre reexaminare Parlamentului, pe motiv că ar fi neconstituțională.



 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău