Mișcarea de rezistență anunță o manifestație la Ministerul de Interne: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”

  • 08 Iulie 2018 08:46
Mișcarea de rezistență anunță o manifestație la Ministerul de Interne: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!” Poză simbol

Mișcarea de Rezistență ACUM va desfășura luni, pe 9 iulie, o manifestație în fața Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. Evenimentul este anunțat pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Manifestanții se vor aduna dimineața, la 7.30, pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că ei sunt umiliți, batjocoriți și folosiți în scopuri improprii meseriei.

„Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, se spune în mesajul transmis de către Comitetul ACUM.

În același mesaj se mai spune că polițiștii care se adună într-un număr mare la protestele organizate la sediul PDM și în preajma locuinței liderului PDM, Vlad Plahotniuc, fac uz de prevederile clare ale Codului de etică și deontologie al funcționarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

După acțiunea din fața Ministerului Afacerilor Interne, manifestanții se vor îndrepta către Primărie, pentru a picheta instituția în timpul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM a fost creată ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău