Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” va iniția un referendum privind unirea R. Moldova cu România

  • 02 Septembrie 2016 20:05
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” va iniția un referendum privind unirea R. Moldova cu România

Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” a anunțat că va iniția organizarea unui referendum privind unirea Republicii Moldova cu România în anul 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Până atunci, în următorii doi ani, vor fi derulate acțiuni de informare a populației cu scopul de a obține în ajunul Referendumului o majoritate favorabilă unirii celor două state, a declarat unul dintre liderii mișcării, Anatol Ursu.

„Ținta noastră este ca pe parcursul anilor 2016-2017 să creștem cât mai mult numărul unioniștilor din Republica Moldova, iar ținta finală este referendumul pe care îl vom organiza în 2018 pentru unirea cu România”, a precizat Anatol Ursu.
 
Membrii organizației au făcut publice rezultatele unei campanii derulate pe parcursul lunilor de vară, în peste 650 de localități rurale, în special din sudul și centrul Republicii Moldova, în cadrul căreia au fost colectate 9 000 de semnături în favoarea unirii. De asemenea, au fost create celule unioniste în 270 de localități, iar aproximativ 29 de mii de locuitori ai Republicii Moldova au vizitat România, în cadrul excursiilor organizate de Tinerii Moldovei.
 
De asemenea, membrii mișcării civice au îndemnat persoanele care dețin și cetățenia română să se înregistreze în Registrul electoral, pentru ca să poată fi deschise mai multe secții de vot în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc în decembrie 2016.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău