Mircea Geoană l-a primit la sediul NATO pe Zelenski: „Am vorbit despre necesitatea de a mobiliza capabilități suplimentare în zonă”

  • 11 Octombrie 2023 19:44
Mircea Geoană l-a primit la sediul NATO pe Zelenski: „Am vorbit despre necesitatea de a mobiliza capabilități suplimentare în zonă”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, l-a primit miercuri la sediul NATO, alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o zi după vizita acestuia în România. Geoană a afirmat că au discutat despre necesitatea de a mobiliza, prin intermediul statelor membre, capabilități suplimentare în zonă, în special pentru apărarea aeriană.

„Alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg, l-am primit astăzi, la sediul NATO, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru Reuniunea Ukraine Defence Contact Group, desfășurată în marja întâlnirii ministeriale de Apărare a Alianței”, a scris secretarul general adjunct al NATO, într-o postare pe Facebook, potrivit Digi24.

Mircea Geoană spune că au discutat despre „necesitatea de a mobiliza, prin intermediul statelor membre, capabilități suplimentare în zonă, în special pentru apărarea aeriană”.

„Este esențial să protejăm infrastructura critică de energie, precum și punctele vitale asociate transportului de mărfuri, mai ales în regiunea Mării Negre și la gurile Dunării”, a mai afirmat Geoană.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri, în premieră, la sediul NATO de la Bruxelles, în căutare de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, artilerie și muniție care să ajute Ucraina să treacă peste o nouă iarnă de război.

În prima sa vizită la sediul NATO de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie anul trecut, Zelenski a declarat că următoarele luni ale sezonului rece vor fi una dintre cele mai mari provocări pentru Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău