Mircea Geoană l-a primit la sediul NATO pe șeful misiunii Chinei la UE. Secretarul general adjunct al Alianței a solicitat Chinei să condamne războiul Rusiei în Ucraina

  • 11 Ianuarie 2023 14:14
Mircea Geoană l-a primit la sediul NATO pe șeful misiunii Chinei la UE. Secretarul general adjunct al Alianței a solicitat Chinei să condamne războiul Rusiei în Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, l-a primit marți, pentru prima dată la sediul NATO din Bruxelles, pe ambasadorul Fu Cong, șeful misiunii chineze pe lângă UE, Geoană și Cong discutând despre prioritățile angajamentului NATO-China, inclusiv dialogul privind schimbările climatice și controlul armelor, dezarmarea și neproliferarea, informează Alianța într-un comunicat.

Secretarul general adjunct a menționat că NATO rămâne deschisă la un angajament constructiv cu China, inclusiv pentru a face schimb de opinii cu privire la politicile respective și pentru a construi o transparență reciprocă, scrie Calea Europeană.

Referindu-se la războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, Geoană a solicitat Chinei să condamne acțiunile ilegale ale Rusiei și sabotajul nuclear iresponsabil al acesteia.

El a evocat preocupările NATO cu privire la activitatea militară a Chinei în apropierea Taiwanului.

De asemenea, a îndemnat China să se angajeze în mod semnificativ în dialog, măsuri de consolidare a încrederii și de transparență în ceea ce privește modernizarea sa militară și capacitățile și doctrina nucleară.

Secretarul general adjunct s-a întâlnit în mod regulat cu fostul șef al misiunii chineze la UE, ambasadorul Zhang Ming, pentru a discuta despre relațiile NATO-China și despre provocările de securitate internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău