Mircea Geoană: Există riscul interferenței Rusiei în alegerile din România, dar românii nu ar vota un președinte anti-UE și NATO

  • 13 Februarie 08:54
Mircea Geoană: Există riscul interferenței Rusiei în alegerile din România, dar românii nu ar vota un președinte anti-UE și NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că există riscul interferenței Rusiei în alegerile din România, dar că românii nu-și doresc un președinte care să scoată România de pe traiectoria occidentală.

„Ne îndreptăm către o confruntare care sper să fie corectă, democratică, fără interferențe din exterior. România este extrem de importantă din punct de vedere al echilibrului geopolitic. Nu doar în America vor fi riscuri de interferență în alegeri, dar și în România. Sunt absolut convins că Rusiei nu îi este indiferent cine e președinte în România”, a declarat Geoană pentru Digi24.

„O mare majoritate a poporului român știe că locul nostru este în Occident. Ei vor în schimb ca în Occident să fim mai respectați, să ne apărăm interesele, dar nimeni nu vrea în afara NATO și UE. Trebuie să fii efectiv împotriva intereselor țării să nu vezi România ca parte a Occidentului”, a adăugat el.

 „Eu nu cred că românii și-ar da vreodată destinul și cel care conduce națiunea română pe mâna cuiva care ar scoate România de pe traiectoria noastră occidentală. Nu cred că acest lucru este posibil”, a spus Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău