Mircea Geoană: „Eu am să mă bat ca următoarea capitală culturală europeană a României să fie Iași și Chișinău, împreună”

  • 26 Ianuarie 09:42
Mircea Geoană: „Eu am să mă bat ca următoarea capitală culturală europeană a României să fie Iași și Chișinău, împreună”

„Eu am să mă bat ca următoarea capitală culturală europeană a României să fie Iași și Chișinău, împreună Se poate face, durează un ciclu, dar știm cum funcționează”, a declarat Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, la podcastul „Fain și Simplu cu Mihai Morar”, transmite Radio Chișinău.

Mircea Geoană a precizat în podcast că acest lucru poate urma exemplul Sibiului,  care a devenit capitală culturală europană fără să fie la rând.

„Dacă ne hotărâm să aducem Republica Moldova în Europa alături de noi, ceea ce este posibil, cred că am putea să găsim o combinație cu altă capitală europeană, să o facem mai repede”, a spus Mircea Geoană/

De asemenea, Mircea Geoană a spus că este convins că Republica Moldova va adera la UE până în 2030.

„Maia Sandu are toate aprecierile noastre, este un lider admirabil, în condiții foarte grele. Dânsa a spus, într-un discurs în Parlamentul de la Chișinău, că își propune ca Republica Moldova să adere la UE până în 2030. Este realizabil”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai precizat că  cetățenii Republicii Moldova nu pot fi condamnați mereu de „blestemului geografiei” și să fie permanent în sfera de influență a altora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău