Minut de reculegere la Ambasada Franței în R. Moldova

  • 14 Noiembrie 2015 12:00
 Minut de reculegere la Ambasada Franței în R. Moldova

Cetățenii R. Moldova se vor aduna sâmbătă, 14 noiembrie, în fața Ambasadei Franței la Chișinău, pentru a ține un minut de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste de la Paris, care au avut loc în seara zilei de vineri, transmite IPN.

Internauții au creat o pagină pe Facebook „Minut de reculegere pentru victimele din Paris” prin care au invitat toți doritorii să participe la acțiunea de comemorare a persoanelor decedate și susținerea celor rănite la Paris. Oamenii sunt invitați să vină cu flori și lumânări la ora 16:30 în fața Ambasadei. Minutul de reculegere se va ține la ora 17.00.

„Rugăm respectuos participanții să se abțină de la comentarii ce îndeamnă la violență, discriminatorii și antisemitiste. Este o acțiune de compasiune, solidaritate, unitate cu poporul francez și victimele atacurilor din Paris”, scrie pe pagina de Facebook.

Ambasada Republicii Franceze la Chișinău se află pe strada Vlaicu Pârcălab 6.

Vineri seara în Paris a avut loc un val de atentate soldate deja cu circa 150 de morți, dar și cu luări de ostatici. Două explozii au avut loc în zona stadionului „Stade de France” în timpul meciului de fotbal între Franța și Germania, unde era prezent și președintele francez. În paralel, atacatorii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din centrul Parisului, aproape 90 de persoane au fost ucise într-o sala de concert. Nu există încă revendicări ale masacrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău