Ministrul ungar de Externe aflat într-o vizită oficială în R.Moldova l-a criticat pe șeful Delegației UE la Chișinău

  • 09 Decembrie 2020 18:03
Ministrul ungar de Externe aflat într-o vizită oficială în R.Moldova l-a criticat pe șeful Delegației UE la Chișinău

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită oficială la Chișinău l-a criticat pe șeful Delegației UE la Chișinău pentru faptul că s-ar fi implicat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Péter Szijjártó, aflat în a patra vizită în Republica Moldova în acest an, a făcut aceste declarații în cadrul unui briefing la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la scurt timp după ce a fost decorat cu Ordinul de Onoare de președintele în exercițiu Igor Dodon, cel care a pierdut alegerile prezidențiale și a acuzat, alături de Moscova, implicarea Occidentului în campanie.

Péter Szijjártó a declarat că țara sa sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a menționat investițiile ungare în domeniile bancar și farmaceutic din Republica Moldova.

Șeful diplomației moldovenești, Aureliu Ciocoi, care l-a numit în câteva rânduri pe Péter Szijjártó „bunul meu prieten”, a declarat că a discutat cu acesta inclusiv perspectivele europene ale Republicii Moldova și „cum să facem împreună ca astfel de perspective să devină realitate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău