Ministrul ucrainean de externe, vizită în România. Dmitro Kuleba, primit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Bogdan Aurescu

  • 22 Aprilie 2022 09:59
Ministrul ucrainean de externe, vizită în România. Dmitro Kuleba, primit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Bogdan Aurescu

 Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, efectuează o vizită oficială la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu omologul român, Bogdan Aurescu, urmând să susțină o conferință comună de presă cu acesta din urmă după ora 12.00, potrivit agendei prim-ministrului și Agerpres. 

CaleaEuropeana.ro precizează că șeful diplomației ucrainene a susținut miercuri, la Sofia, că refuzul de a furniza arme țării sale echivalează cu o susținere pentru ”agresiunea rusă și exterminarea” ucrainenilor, transmite agenția EFE.

”Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă și exterminarea cetățenilor noștri”, a spus Kuleba înainte de a-și încheia vizita în Bulgaria, țară ce refuză să ofere arme Ucrainei.

În cadrul intervenției în Parlamentul României, care a organizat la începutul lunii aprilie o ședință extraordinară ce l-a avut drept invitat special pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, premierul Nicolae Ciucă i-a promis acestuia că țara noastră va face tot ce îi stă în putință ”pentru ca cetățenii ucraineni, care au ajuns în România, să poată avea o viață normală și un trai decent”, dându-i asigurări că aceștia beneficiază de servicii de sănătate în aceleași condiții ca și cetățenii români.

De altfel, țara noastră sprijină Ucraina nu doar prin susținerea acordată refugiaților, fapt pentru care a primit mulțumiri din partea liderului de la Kiev, dar și cu ajutor umanitar, oferindu-se să devină hub de distribuție a acestei asistențe

Cel mai recent exemplu în acest sens stă donarea a 11 ambulanțe, 9 din dotarea serviciilor Județene de Ambulanță și 2 din dotarea SMURD, serviciilor de urgență din Ucraina, după ce această decizie a fost aprobată luna trecută, la propunerea CNSU, prin hotărâre de Guvern.

Până la acest moment, prin Hub-ul de la Suceava au fost operaționalizate 30 de misiuni umanitare pentru sprijinirea directă și rapidă a statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,6 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău