Ministrul ucrainean de externe | Teritoriile ocupate din Donbas nu pot fi "implantate" în Ucraina

  • 13 Noiembrie 2018 12:47
Ministrul ucrainean de externe |  Teritoriile ocupate din Donbas nu pot fi

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a avertizat că teritoriile din Donbas gestionate de marionetele rusești nu vor putea reveni în cadrul Ucrainei, decât după eliberarea lor.

"Un Donbas ocupat nu poate fi implantat artificial ca o colonie rusă într-o Ucraină civilizată și democratică" - a scris Klimkin pe Twitter. "Pot fi puse în discuție perioadele de tranziție, diverse abordări și modalități, dar nu acest principiu fundamental" - a accentuat ministrul ucrainean de externe, subliniind că "Ucraina va avea un Donbas ucrainean european liber".

Pavlo Klimkin a mai amintit că "cei de la Kremlin au reușit deja să-și felicite marionetele, în urma alegerilor ilegale din Donbas". "Ce mai rămâne de spus? Ei (rușii, n,red) sunt cei care au gândit aceste așa-numite alegeri, ei le-au organizat și tot ei sunt cei care se felicită. Izolarea Federației Ruse la nivel internațional devine din ce în ce mai evidentă. Întreaga lume râde de Federația Rusă, mai puțin oamenii din teritoriile ucrainene ocupate. Aceștia nu se amuză" - a adăugat șeful diplomației ucrainene.

Aceste declarații ale lui Pavlo Klimkin sunt făcute în contextul în care, anterior, politicianul ucrainean Viktor Medvedcuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, a afirmat că cele două republici separatiste din Donbas ar trebui să beneficieze de autonomie în cadrul Ucrainei, însa, dacă nu va exista "un dialog direct cu Donețkul și Luhansk", nu va exista o revenire a acestor teritorii în granițele ucrainene.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău