Ministrul ucrainean al Energiei: Urmează zile dificile după atacurile rusești cu rachete, sunt introduse întreruperi de urgență

  • 15 Ianuarie 2023 18:00
Ministrul ucrainean al Energiei: Urmează zile dificile după atacurile rusești cu rachete, sunt introduse întreruperi de urgență

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat că zilele următoare vor fi ”dificile” pe frontul energetic, după ce un atac masiv cu rachete al Rusiei a lovit sâmbătă infrastructura critică din mai multe regiuni, transmite Reuters, citată de News.ro, scrie G4Media.ro.

„Din cauza bombardamentelor din majoritatea regiunilor, sunt introduse întreruperi de urgență (de curent). Zilele următoare vor fi dificile”, a scris el pe Facebook.

Galușcenko a declarat că infrastructura energetică din șase regiuni ucrainene a fost deteriorată în urma atacurilor.

DTEK, cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, a declarat că două dintre centralele sale termice au fost lovite de atacurile de sâmbătă.

O stație a încetat să mai producă electricitate.

Oficialii guvernamentali au declarat anterior că aproximativ 40% din sistemul energetic al Ucrainei a fost deteriorat în urma atacurilor cu rachete și drone din ultimele trei luni asupra infrastructurii energetice a țării.

Kirilo Timoșenko, șef adjunct al biroului președintelui, a declarat că peste 300.000 de generatoare au fost livrate Ucrainei în decembrie, în timp ce țara se luptă pentru a supraviețui lunilor reci de iarnă, în pofida deteriorarii infrastructurii electrice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău