Ministrul ucrainean al Apărării: Vom primi fie F-16, fie Gripen, discuțiile sunt în curs cu statele partenere din NATO

  • 05 Februarie 2023 13:30
Ministrul ucrainean al Apărării: Vom primi fie F-16, fie Gripen, discuțiile sunt în curs cu statele partenere din NATO

Ucraina negociază în acest moment pentru a găsi ce tip de avion de luptă se potrivește cel mai mult nevoilor sale, a precizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său polonez Mariusz Blaszczak, a anunțat vineri, 3 februarie, biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării.

La o conferință de presă comună cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszak, Reznikov a spus că în prezent sunt în curs de desfășurare negocieri cu partenerii occidentali pentru a stabili ce trip de avion ar trebui să primească Ucraina. „Că va fi – F-16 sau Gripen – este o chestiune care se discută acum cu partenerii din țările NATO”, a spus Reznikov, potrivit Liga.net, scrie defenseromania.ro.

Trebuie precizat că, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este unul dintre cei mai vocali oficiali ucraineni pe tema mult discutatului subiect al transferului de avioane de luptă către Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, este al doilea oficial care concurează cu Reznikov la capitolul declarații pe tema transferului de avioane de luptă. Nici Reznikov, nici Ignat nu spun că avioanele de luptă de care Forțelor Aeriene Ucrainene au mare nevoie nu pot fi transferate peste noapte în Ucraina.

Cu siguranță cei doi oficiali ucraineni cunosc acest aspect, dar probabil mizează pe faptul că transferul de avioane de luptă către Ucraina trebuie să înceapă de undea....negocieri, declarații și momentan promisiuni.

Este nevoie de „cel puțin cinci brigăzi, fiecare cu trei escadrile - acesta ar fi numărul de aeronave care ar putea proteja spațiul aerian al unei țări atât de uriașe precum Ucraina, bineînțeles împreună cu sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat Iuri Ignat, săptămâna trecută, într-o emisiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău