Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

  • 08 Aprilie 2022 10:42
Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Discuțiile au avut loc în contextul încheierii mandatului de ambasador al Excelenței Sale în țara noastră. Oficialii au trecut în revistă proiectele implementate cu suportul României și evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

Ministrul Gaibu a mulțumit pentru suportul oferit de către Guvernul României și a asigurat continuitatea proiectelor lansate în comun, precum și acordurile semnate în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova. ”România este pilonul principal de susținere al Republicii Moldova. Apreciem enorm suportul oferit, atât diplomatic, cât și economic, în special în aceste perioade de criză”, a subliniat ministrul.

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat că Republica Moldova poate miza în continuare pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse. ”Acum cinci ani, când mi-am început mandatul în Republica Moldova, schimbul comercial dintre țările noastre se cifra la un miliard de dolari, acum aproape că s-a dublat. Deși, anul trecut nu a fost unul ușor, mediul de afaceri a profitat de oportunitățile oferite și a evoluat. Crizele prin care trece acum Republica Moldova reprezintă și un moment bun de identificare a noi posibilități, dar și de a înțelege cine sunt prietenii și partenerii de încredere ai țării. M-am bucurat să văd semnată cererea de aderare la UE. România va fi alături Republicii Moldova pe acest drum de integrare europeană”, a conchis E.S. Daniel Ioniță.

După valoarea totală a comerțului bilateral, România se află pe primul loc la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Între R. Moldova și România sunt semnate 163 de tratate în diverse domenii. În țara noastră activează 1602 de întreprinderi cu capital românesc, se arată în comunicatul instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău