Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu reprezentanții Regatului Țărilor de Jos

  • 13 Octombrie 2021 10:03
Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu reprezentanții Regatului Țărilor de Jos

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu s-a întâlnit cu reprezentanți ai delegației Regatului Țărilor de Jos. Delegația a fost condusă de Roelof S. van Ees, Ambasador al Regatului Țărilor de Jos cu sediul la București și Floris van Eijk, Însărcinat cu afaceri a.i. al Oficiului Ambasadei cu sediul la Chișinău.

Părțile au discutat despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova. Oficialii olandezi au afirmat disponibilitatea de a oferi expertiză tehnică pentru a spori accesul produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene, se arată în comunicat.

Până în prezent, între Republica Moldova și Olanda au fost semnate 17 documente bilaterale. Cele mai importante Acorduri cu caracter economic sunt Acordul între Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor și Convenția pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital. În Republica Moldova activează 153 de întreprinderi cu capital olandez, investițiile olandeze fiind echivalente cu 2582 milioane lei. Olanda se clasează pe locul 18 printre principalii parteneri comerciali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău