Ministrul Sănătății susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din Cărpineni

  • 05 August 11:55
Ministrul Sănătății susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din Cărpineni

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din comuna Cărpineni după o vizită la instituția medicală rămasă fără finanțare din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Spitalul a rămas fără acreditare după ce o comisie specializată a constatat că trei încăperi din această instituție nu corespund normelor sanitare.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din comuna Cărpineni după o vizită la instituția medicală rămasă fără finanțare din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Spitalul a rămas fără acreditare după ce o comisie specializată a constatat că trei încăperi din această instituție nu corespund normelor sanitare.

Ala Nemereno a declarat anterior în Parlament că spitalul ar putea fi închis deoarece nu corespunde regulilor de acreditare și ar putea prezenta pericol pentru pacienți.

După vizita la spital, ministra a menționat pe una din rețelele de socializare că nici nu a avut intenția de a închide această instituție și că dimpotrivă ar vrea să creeze două spitale regionale moderne în sud și nord. Ea mai adăugat că orice reorganizare a spitalului din Cărpineni nu ține de minister, ci de Fondator, adică de Consiliul raional Hâncești.

De cealaltă parte, primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu și-a exprimat speranța că autoritățile locale vor obține prelungirea contractului de finanţare de la CNAM.

Spitalul din Cărpineni, a rămas recent fără finanțare din partea CNAM, fiind invocat motivul că trei încăperi ale instituției nu ar corespunde normelor sanitare.

Spitalul din Cărpineni deservește aproape 40 de mii de oamenii, din 13 sate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chişinău
11,94 °C
cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Mon
17 °C
Tue
15 °C
Wed
11 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C

Curs oficial BNM 16 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6995 0.1781
USD 17.7601 0.0528
RON 4.1600 0.0381
UAH 0.7160 0.0012
RUB 0.2764 0.0041
Arhivă Radio Chișinău