Ministrul Sănătății susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din Cărpineni

  • 05 August 2019 11:55
Ministrul Sănătății susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din Cărpineni

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din comuna Cărpineni după o vizită la instituția medicală rămasă fără finanțare din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Spitalul a rămas fără acreditare după ce o comisie specializată a constatat că trei încăperi din această instituție nu corespund normelor sanitare.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că nu va opta pentru închiderea spitalului din comuna Cărpineni după o vizită la instituția medicală rămasă fără finanțare din partea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Spitalul a rămas fără acreditare după ce o comisie specializată a constatat că trei încăperi din această instituție nu corespund normelor sanitare.

Ala Nemereno a declarat anterior în Parlament că spitalul ar putea fi închis deoarece nu corespunde regulilor de acreditare și ar putea prezenta pericol pentru pacienți.

După vizita la spital, ministra a menționat pe una din rețelele de socializare că nici nu a avut intenția de a închide această instituție și că dimpotrivă ar vrea să creeze două spitale regionale moderne în sud și nord. Ea mai adăugat că orice reorganizare a spitalului din Cărpineni nu ține de minister, ci de Fondator, adică de Consiliul raional Hâncești.

De cealaltă parte, primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu și-a exprimat speranța că autoritățile locale vor obține prelungirea contractului de finanțare de la CNAM.

Spitalul din Cărpineni, a rămas recent fără finanțare din partea CNAM, fiind invocat motivul că trei încăperi ale instituției nu ar corespunde normelor sanitare.

Spitalul din Cărpineni deservește aproape 40 de mii de oamenii, din 13 sate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău