Ministrul Sănătății din România a demisionat din funcție; secretarul de stat Nelu Tătaru - propus ministru

  • 26 Martie 2020 10:48
Ministrul Sănătății din România a demisionat din funcție; secretarul de stat Nelu Tătaru - propus ministru

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat joi din funcție.Anunțul oficial a fost făcut de premierul Ludovic Orban, scrie Agerpres.

''Am luat act de această demisie. Îi voi transmite președintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o'', a spus Orban, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Totodată, el a anunțat că secretarul de stat Nelu Tătaru este propunerea lui pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătății.

"Îi voi propune președintelui României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stăpânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri", a afirmat Orban.

Premierul a precizat că l-a sunat pe Tătaru, care se află la Suceava, pentru a-l informa despre intenția sa de a-l propune ca ministru al Sănătății, iar acesta urmează să vină la București pentru a pune la punct cu șeful Executivului toate detaliile privind preluarea funcției. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău