Ministrul Sănătății al Republicii Moldova a avut o întrevedere cu omologul său din Statul Israel

  • 14 Septembrie 2022 12:55
Ministrul Sănătății al Republicii Moldova a avut o întrevedere cu omologul său din Statul Israel

Cooperarea în domeniul medicinei de urgență, instruirea cadrelor medicale și schimbul de experiență în managementul integrat al instituțiilor medicale, tratamentul bolilor oncologice, certificarea și licențierea cadrelor medicale, precum și implementarea unor metode moderne de tratament sunt subiectele discutate de ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco și ministrul Sănătății al Statului Israel, Nitzan Horowitz, în cadrul întrevederii la Tel Aviv.

Oficialii au apreciat bunele relații de cooperare dintre Republica Moldova și Statul Israel exprimând interesul comun pentru dezvoltarea acestora prin intermediul unor noi proiecte și domenii de interacțiune.

Ministrul Ala Nemerenco a mulțumit părții israeliene pentru sprijinul acordat țării noastre în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina și pentru experiența pe care Statul Israel a împărtășit-o cu instituțiile medico-sanitare din Republica Moldova.

La rândul său, ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz a menționat: „Avem o cooperare foarte bună și importantă dintre țările noastre și ne dorim ca această relație să continue și să se dezvolte. Apreciem efortul Republicii Moldova în gestionarea, din punct de vedere medical, a pandemiei și a crizei refugiaților”.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco l-a invitat pe omologul său israelian să efectueze o vizită în Republica Moldova, invitație acceptată de către ministrul Nitzan Horowitz. Menționăm că, în perioada 12-14 septembrie curent, ministrul Sănătății al Republicii Moldova participă la cea de-a 72-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa, care se desfășoară la Tel Aviv, Statul Israel, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău