Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara

  • 10 August 2018 14:15
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara, în perioada 13-14 august, unde va participa la reuniunea ambasadorilor și reprezentanților permanenți în Turcia, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. 

"În perioada 13-14 august, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, va efectua o vizită la Ankara, la invitația ministrului turc de externe, Mevlüt Çavușoğlu. Serghei Lavrov va participa la reuniunea ambasadorilor și a reprezentanților permanenți ai Turciei de pe lângă organizațiile internaționale. În cadrul vizitei, este programată rostirea de către ministrul rus de externe a unui discurs, în fața ambasadorilor, precum și o întâlnire cu șeful diplomației turce", a anunțat Maria Zaharova. 

"Probleme de actualitate de pe agenda externă, soluționarea conflictului sirian, precum și a situațiilor din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Ucraina și regiunea Mării Negre se vor afla în centrul atenției în cadrul discuțiilor de la Ankara", a afrimat Maria Zaharova. 

Cei doi miniștri rus și turc, Serghei Lavrov, respectiv Mevlüt Çavușoğlu, vor mai analiza dezvoltarea relațiilor bilaterale economice, punând accent pe realizarea proiectelor majore din sectorul energetic, în principal construcția gazoductului Turkish Stream și a primei centrale nucleare din Turcia, Akkuyu, precum și extinderea relațiilor în noi domenii de cooperare, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău