Ministrul rus al apărării: Occidentul încearcă să dezmembreze Rusia, dar nu va reuși

  • 23 Februarie 2023 19:52
Ministrul rus al apărării: Occidentul încearcă să dezmembreze Rusia, dar nu va reuși

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat joi, 23 februarie, Occidentul că folosește Ucraina pentru a încerca să destrame Rusia, cea mai întinsă țară din lume ca teritoriu, dar, a adăugat el, orice astfel de încercări sunt sortite eșecului, relatează Reuters.

Ministrul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj de felicitare adresat forțelor armate, la un concert organizat în centrul Moscovei pentru a marca ziua Apărătorilor patriei.

"Folosind Ucraina, Occidentul colectiv încearcă să dezmembreze Rusia, să o priveze de independență. Aceste încercări sunt sortite eșecului", a declarat Serghei Șoigu, citat de agențiile de presă ruse.

Comentariile sale se fac ecoul declarațiilor similare ale președintelui rus Vladimir Putin și ilustrează poziția Kremlinului, potrivit căreia invazia lansată de Moscova în Ucraina pe 24 februarie anul trecut a fost o acțiune preventivă esențială pentru a-i apăra pe rusofonii din estul Ucrainei și securitatea națională rusă, notează Reuters.

Kievul și susținătorii săi occidentali denunță războiul drept o acaparare teritorială neprovocată în stil colonial. Ucraina s-a angajat să-și recupereze întregul teritoriu, fără a trece însă de propriile granițe, pe teritoriul Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău