Ministrul român de Externe: Statele din Regiunea Mării Negre sunt pentru Rusia un poligon de noi manifestări ostile

  • 09 Ianuarie 2018 18:38
Ministrul român de Externe: Statele din Regiunea Mării Negre sunt pentru Rusia un poligon de noi manifestări ostile

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat astăzi că statele și societățile din regiunea noastră sunt pentru Rusia un poligon de încercare pentru noi manifestări, de la tactici hibride la atacuri cibernetice, dar și campanii de propagandă și știri false sau activități militare extinse în apropierea teritoriului NATO, ceea ce contribuie la accentuarea instabilității regionale.

Ministrul Teodor Meleșcanu a făcut această declarație la dezbaterea cu tema "Provocări de securitate în zona Mării Negre", organizată la București de Hudson Institute.

Teodor Meleșcanu a precizat că în acest context se impune întărirea relațiilor strategice cu statele din regiunea Mării Negre, dezvoltarea propriilor lor capacități, investirea în rezistența statului și a societății, stimularea fluxurilor economice și accelerarea proiectelor cu impact pozitiv asupra diversificării și securității energetice.

Potrivit Radio Romaânia Actualități, ministrul de externe a adăugat că România și SUA trebuie să continue să urmărească obiectivul transformării Mării Negre dintr-o zonă de confruntare într-un pol de stabilitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău