Ministrul român al Apărării participă miercuri și joi la reuniunea omologilor săi din țările membre ale NATO

  • 14 Februarie 2018 01:28
Ministrul român al Apărării participă miercuri și joi la reuniunea omologilor săi din țările membre ale NATO

Ministrul Apărării Naționaleal României, Mihai Fifor, va participa miercuri și joi la reuniunea de la Bruxelles a omologilor săi din țările membre ale NATO.

Potrivit unui comunicat al MApN, în prima zi a reuniunii, miniștrii aliați ai Apărării se vor concentra asupra politicii și planificării nucleare de descurajare, partajarea echitabilă a responsabilităților, precum și pe modernizarea Alianței, adaptarea instituțională și a structurii de comandă a NATO, transmite Agerpres.

De asemenea, cina de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, va fi dedicată aspectelor legate de apărarea europeană și cooperarea NATO-UE.

Agenda discuțiilor celei de-a doua zile a reuniunii vizează implementarea deciziilor asumate anterior la Summit-urile de la Varșovia și din Țara Galilor referitoare la postura de apărare și descurajare și discuții pe dimensiunea proiectării stabilității și a luptei împotriva terorismului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău