Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr: România a ajutat R. Moldova, o țară care este în prim-planul agresiunii hibride a Rusiei

  • 06 Decembrie 2023 08:42
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr: România a ajutat R. Moldova, o țară care este în prim-planul agresiunii hibride a Rusiei

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, aflat în Statele Unite, împreună cu delegația guvernamentală condusă de premierul Ciolacu, a discutat despre sprijinul acordat de România R. Moldova în marja întrevederilor cu șefii apărării și diplomației americane, Lloyd Austin, respectiv Antony Blinken, relatează defenceromania.ro.

Ministrul român Angel Tîlvăr a mai evidențiat că întregul context geo-politic regional ”ne obligă la un nivel de atenție proporțional cu situația”, oficialul român referindu-se la amenințări precum situația tensionată din Marea Neagră și pericolul constant al atacurilor cu drone rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, ambele generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, relatează sursa citată.

Tîlvăr a vorbit și despre impactul războiului din Ucraina asupra României, amintind de ajutorul pe care țara noastră îl acordă Ucrainei, dar și Chișinăului.

”În urma războiului, am fost nevoiți să ajutăm și Republica Moldova, o țară care este în prim-planul agresiunii hibride a Rusiei în această zonă.(...) România va continua să ajute Ucraina”, a mai declarat ministrul Tîlvăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău