Ministrul Oleg Țulea, în cadrul discuției cu europarlamentarul Dragoș Tudorache: Procesul de integrare europeană este o prioritate majoră pentru actualul Guvern

  • 20 Mai 2020 16:09
Ministrul Oleg Țulea, în cadrul discuției cu europarlamentarul Dragoș Tudorache: Procesul de integrare europeană este o prioritate majoră pentru actualul Guvern

Implementarea Acordului de Asociere și perspectivele cooperării dintre R. Moldova și Uniunea Europeaă s-au regăsit pe agenda discuțiilor, în format de videoconferință, dintre ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, și europarlamentarul Dragoș Tudorache în calitatea sa de raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, șeful diplomației de la Chișinău a asigurat interlocutorul că procesul de integrare europeană este o prioritate majoră pentru actualul Guvern, remarcând că UE rămâne a fi partenerul politic și comercial principal al Republicii Moldova. Ministrul Oleg Țulea a comunicat că în perioada apropiată autoritățile se vor concentra atât pe reformele prioritare precum reforma justiției și combaterea corupției, cât și pe depășirea consecințelor crizei epidemiologice. ”Suntem ferm angajați să dezvoltăm în continuare o cooperare dinamică cu UE și să progresăm în materie de reforme sectoriale. Suntem în dialog activ cu instituțiile europene” a punctat oficialul moldovean.

În același context, Oleg Țulea a apreciat înalt sprijinul constant al Parlamentului European pentru Republica Moldova. „A fost salutată decizia rapidă a legislativului european cu privire la asistența macrofinanciară extraordinară pentru statele din vecinătate în vederea diminuării impactului recesiunii economice cauzate de epidemia COVID-19”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău