Ministrul nord-coreean de Externe, așteptat marți în Iran, chiar ziua reintroducerii sancțiunilor americane

  • 05 August 2018 10:00
Ministrul nord-coreean de Externe, așteptat marți în Iran,  chiar ziua reintroducerii sancțiunilor americane

Ministrul nord-coreean de externe Ri Yong Ho este așteptat marți la Teheran, chiar ziua reintroducerii sancțiunilor americane împotriva Iranului, a anunțat sâmbătă presa iraniană, citată de AFP.

SUA s-au retras unilateral în luna mai din acordul nuclear din 2015 între Iran și marile puteri privind dosarul nuclear iranian și vor reintroduce sancțiunile împotriva acestei țări.

De asemenea, ei încearcă să determine Phenianul să renunțe la arsenalul său nuclear, cum s-a angajat liderul său Kim Jong Un în cadrul unui summit istoric din luna iunie cu președintele american Donald Trump.

Șeful diplomației nord-coreene urmează să se întâlnească cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, potrivit agenției de presă Fars, apropiată de conservatori.

Potrivit agenției oficiale nord-coreene, Ri Yong Ho s-ar fi întâlnit în aprilie cu o importantă delegație iraniană în cadrul unui summit al Mișcării statelor nealiniate în capitala azeră Baku.

O delegație nord-coreeană a asistat, pe de altă parte, la depunerea jurământului de către președintele Hassan Rohani în august 2017, după realegerea sa.

O comisie de experți a ONU și-a exprimat în trecut îngrijorarea privind colaborarea între cele două țări, potrivit site-ului de internet specializat în Coreea de Nord, NK News.

Într-un raport din 2017, acest site atrăgea atenția asupra prezenței traficanților de arme nord-coreeni la Teheran și a similitudinilor în rachetele celor două țări.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău