Ministrul Muncii și Protecției Sociale a demisionat

  • 09 Ianuarie 2023 13:06
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a demisionat

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spătari a demisionat din cadrul ministerului. Anunțul a fost făcut astăzi, 9 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, de către premierul Natalia Gavrilița, transmite Radio Chișinău.

Marcel Spatari a menționat că motivul este strict personal: „Astăzi am depus cererea prin care la Ministerul Muncii și Protecției Sociale se va produce o schimbare. Plecarea mea din funcție este o decizie strict personală. Este o decizie asumată, pregătită, coordonară din timp cu echipa din Guvern”. 

Natalia Gavrilița a anunțat că Spatari se întoarce în România pentru fi alături de familia sa, iar în locul acestuia a fost numit directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, Alexei Buzu. 

Vă mulțumesc, domnule Spatari, pentru că ați venit în echipa guvernamentală, pentru că ați depus un efort enorm de leadership, managerial, profesional, cu multă dedicație, integritate. Vă mulțumesc pentru reformele implementate, rezultatele obținute și mizez în continuare pe contribuția dumneavoastră”, a menționat Natalia Gavrilița.

Alexei Buzu este directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizație care promovează egalitatea de gen și incluziunea în R. Moldova.

Duminică, 8 ianuarie, Marcel Spatari scrie pe pagina sa de Facebook, despre „10 lucruri pe care le-am învățat la Minister”. 

Marcel Spatari a fost desemnat ministrul muncii în Guvernul Gavrilița în august 2021. Până a deveni ministru, a fost director general Syndex România, membru a grupului francez Syndex. A oferit consultanță pe subiecte social-economice, dreptul muncii și relații industriale pentru companii și reprezentanți ai salariaților din Republica Moldova, România și Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău