Ministrul moldovean de Externe participă la reuniunea Grupului de la Visegrád și Parteneriatului Estic

  • 06 Mai 2019 11:54
Ministrul moldovean de Externe participă la reuniunea Grupului de la Visegrád și Parteneriatului Estic

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă astăzi, 6 mai, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Grupului de la Visegrád (V4) și Parteneriatului Estic (PaE), care se desfășoară în capitala Slovaciei, orașul Bratislava.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe și Integrării Europene, în cadrul reuniunii, la care vor mai participa înalți oficiali din partea instituțiilor europene și României, discuțiile vor fi concentrate pe realizările înregistrate în diverse domenii de cooperare și coordonarea viziunilor politice privind viitorul PaE.

La Bratislava, Tudor Ulianovschi are programate întrevederi bilaterale cu unii omologi, în cadrul cărora vor fi abordate aspectele cooperării atât în cadrul diferitor organizații europene, cât și la nivel bilateral.  

Grupul de la Visegrád este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Decizia de formare a organizației a fost adoptată de liderii celor patru state la 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău