Ministrul german ala sănătății consideră posibil ca numărul de infectări cu coronavirus să se tripleze până la mijlocul lunii februarie

  • 21 Ianuarie 2022 11:19
Ministrul german ala sănătății consideră posibil ca numărul de infectări cu coronavirus să se tripleze până la mijlocul lunii februarie

Germania a declarat un număr zilnic record de 140.160 de cazuri de coronavirus vineri, iar ministrul sănătății a avertizat că țara ar putea ajunge la cel puțin 400.000 de cazuri, zilnic, la mijlocul lunii februarie, scrie Rador.

Acest număr ar fi atins în scenariul optimist în care dozele booster oferă protecție foarte bună, a declarat Karl Lauterbach într-o discuție cu membrii guvernului de stat, au declarat surse implicate în discuții, pentru Reuters, în cursul serii de joi. Numărul ar putea depăși 600.000 pe zi, dacă dozele booster sunt mai puțin eficiente, a afirmat ministrul, potrivit surselor.

Lauterbach a declarat de asemenea că se așteaptă ca numărul pacienților de la terapie intensivă să sporească semnificativ în următoarele săptămâni. Mai mult de 116.000 de persoane au decedat în Germania asociat cu coronavirusul. Cu o săptămână în urmă, Germania declara 92.223 de cazuri zilnice. Aproximativ 73% din populația Germaniei a fost vaccinată cu două doze împotriva coronavirusului și 49% a primit și doza booster, potrivit Institutului Robert Koch, de boli infecțioase. Liderii federali și cei ai landurilor din Germania vor discuta luni despre măsurile pentru reducerea numărului de cazuri COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău