Ministrul Energiei Victor Parlicov efectuează o vizită de lucru la Baku

  • 29 Februarie 11:51
Ministrul Energiei Victor Parlicov efectuează o vizită de lucru la Baku

În perioada 29 februarie - 3 martie, delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov, va întreprinde o vizită de lucru în Azerbaidjan, Baku, unde va reprezenta țara noastră la cea de-a zecea Reuniune ministerială anuală a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze.

În acest an, agenda evenimentului se axează pe securitate energetică și oportunitățile de promovare a energiei din surse regenerabile.

În cadrul vizitei, ministrul Parlicov va avea o întrevedere cu adjuncta Secretarului de Stat pentru resurse energetice în Departamentul de Stat al SUA, Kimberly D. Harrington. De asemenea, agenda ministrului Victor Parlicov include o serie de întrevederi bilaterale cu omologul său azer, Parviz Shahbazov, ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov, viceministra Energiei a Bulgariei, Iva Petrova. Oficialii vor discuta oportunitățile de intensificare a colaborării dintre țările noastre în domeniul energetic și cel investițional.

Totodată, ministrul Parlicov se va întâlni cu președintele Companiei de Stat „SOCAR” a Republicii Azerbaidjan, Rovshan Najaf și reprezentanții companiei „Masdar” din Emiratele Arabe Unite. În cadrul dialogului, vor fi abordate posibilitățile de stabilire a noilor parteneriate dintre țările noastre.

În deplasarea sa în capitala Republicii Azerbaidjan, ministrul Victor Parlicov va fi însoțit de conducerea S.A. „Energocom”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău