Ministrul Educației: Peste 2000 de persoane s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române

  • 11 Mai 2023 11:06
Ministrul Educației: Peste 2000 de persoane s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române

De la lansarea, pe 5 mai, a Programului național de studiere a limbii române destinat minorităților etnice, peste 2000 de persoane s-au înscris pentru a beneficia de cursuri gratuite, transmite Radio Chișinău.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Anatolie Topală, în plenul Parlamentului unde oficialul a prezentat astăzi proiectul de modificare a Codului Educației.

În debutul ședinței Legislativului, deputatul PAS Radu Marian a făcut un apel și la parlamentarii care nu cunosc limba română să se înscrie și să beneficeze de posibilitatea de a studia limba oficială a Rep. Moldova.

Cererile pot fi depuse online pe site-ul Ministerului Educației.

Ministerul Educației și Cercetării preconizează că, prin acest program, vor fi instruite în anul curent circa 2500 de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general și circa 4000 de persoane adulte din diverse categorii profesionale cum ar fi justiție, medicină, arte, administrație publică centrală și locală, inclusiv refugiați din Ucraina.

Programul național privind învățarea limbii române a fost aprobat recent de Guvern și se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău