Ministrul Economiei | Dacă partea română este gata, de mâine putem începe lucrul la Autostrada Unirii

  • 04 Martie 2020 13:11
Ministrul Economiei | Dacă partea română este gata, de mâine putem începe lucrul la Autostrada Unirii

Conform înțelegerilor pe care le-am avut cu autoritățile române în ce privește autostrada Unirii, responsabilitatea României este de a construi drumul de acces și podul, iar noi vom face drumul de acces pe partea noastră.

Declarația a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA de către ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi.

Potrivit oficialului guvernamental, a fost modificat proiectul de ocolire a localității Ungheni și de construire a unui sens giratoriu.

„Noi am făcut dosarul cadastral. Am alocat trenurile care sunt necesare pentru a construi drum de legătură la acest pod. Asta este partea noastră. Noi conectăm și fără intrare în orașul Ungheni, sperăm să fie finalizată reabilitarea”, a spus Anatol Usatîi.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce a avut mai multe discuții cu grupul de inițiativă „Moldova vrea autostradă”.

„Au fost discutate mai multe opțiuni. Am discutat și cu Banca Mondială să ne asiste cu elaborarea strategiei de mobilitate. Să ținem cont de faptul că noi nu am găsit bani”, a spus Anatol Usatîi.

Ministrul a mai precizat că studiul de fezabilitate va dura cel puțin un an.

„Dacă se construiește poduil de partea română, noi vom face asta în jumătate de an, cel mult un an. Proiectul tehnic este gata, terenul este gata de răscumpărat. Așteptăm să fie gata partea română și de mâine putem începe lucrul”, a spus Anatol Usatîi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău