Ministrul Economiei: Contractul de concesionare a Aeroportului poate fi reziliat

  • 05 Februarie 2020 09:02
Ministrul Economiei: Contractul de concesionare a Aeroportului poate fi reziliat

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, susține că contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău poate fi reziliat. El afirmă că însuși principiul de concesionare a fost unul pozitiv, dar felul cum a fost efectuată darea în concesiune trezește întrebări.

Autoritățile intenționează să meargă în instanța de judecată pentru a rezilia acest contract, transmite IPN.

Anatol Usatîi spune că ministerul nu comunică cu proprietarul „Avia Invest”, compania care a concesionat Aeroportul. Toate contactele se efectuează prin intermediul Agenției Proprietății Publice. La începutul anului curent, instanța a respins recursul înaintat de APP din cauza faptului că documentele nu au fost adunate conform procedurii.

„Procesul de concesionare nu este convenabil statului și cetățenilor Republicii Moldova. Dacă există posibilitatea de a rezilia acest contract, atunci noi trebuie să facem acest lucru”, a spus ministrul în cadrul emisiunii „O nas” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Ministrul nu exclude că și compania concesionare ar putea veni cu o propunere de a ajunge cu statul la o înțelegere convenabilă și de a renunța la Aeroport. Anatol Usatîi spune că aceasta ar fi una dintre variantele întoarcerii Aeroportului în proprietatea statului. „Toate acțiunile noastre trebuie să fie foarte bine cântărite, gândite pentru a exclude situația ca atunci când este înaintată în judecată cererea de concesionare a Aeroportului, instanța să susțină că nu au fost atașate toate documentele”, a afirmat ministrul. Potrivit lui, guvernarea precedentă s-a grăbit și a făcut unele erori în această chestiune.

Anatol Usatîi susține că dacă această cauză va ajunge în arbitrajul internațional, ar putea fi examinată în aproximativ un an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău