Ministrul economiei a discutat cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare potențiale proiecte de investiții

  • 18 Ianuarie 2022 13:16
Ministrul economiei a discutat cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare potențiale proiecte de investiții

Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, a discutat cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD). La discuții a participat și Directorul General al Agenției de Investiții, Stelian Manic. Oficialii au discutat despre potențiale proiecte de investiții în țara noastră.

Ministrul Gaibu a apreciat interesul și deschiderea Agenției Franceze față de țara noastră și a mulțumit pentru asistența oferită. AFD oferă asistență Republicii Moldova în domeniul mediului, energetic și în asigurarea cu apă potabilă de calitate. De asemenea, reprezentanții Agenției și-au manifestat interesul de a susține programe de politici economice sustenabile.

AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte de dezvoltare durabilă în țările în curs de dezvoltare și oferă o gamă largă de instrumente de finanțare și expertiză tehnică, inclusiv: împrumuturi pentru politici publice pentru a sprijini programele de reformă; împrumuturi pentru investiții pentru finanțarea infrastructurii care contribuie la o creștere ecologică și durabilă; finanțarea studiilor de fezabilitate și a programelor de asistență tehnică; și finanțarea sectorului privat prin intermediul filialei sale PROPARCO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău